Administrație Favorite 

Marian Pavel are Covid-19. Alegerea vicepreședinților Consiliului Județean a fost amânată

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, este confirmat pozitiv cu Covid-19. În aceste condiții ședința extraordinară programată luni a fost amânată pentru vineri.

Marian Pavel a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus și din acest motiv ședința Consiliului Județean Ialomița, programată luni, 14 decembrie, de la ora 13.00, nu a mai avut loc.

Cum pe ordinea de zi erau două proiecte ce vizau alegerea vicepreședinților instituției, procedură ce implică vot secret, era evident că Marian Pavel nu putea vota de la distanță.

Oficial, anunțul de amânare a ședinței extraordinare de luni pentru data de 18 decembrie a venit sec, printr-un comunicat de presă într-o singură frază semnat de Alexandru Potor, administratorul public al județului.

CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA, din motive obiective, va reprograma ședința extraordinară din data de 14.12.2020, ora 13.00, la data de 18.12.2020, 12.00., este anunțul oficial al instituției publice județene.

Un anunț care nu spune dacă va fi sau nu păstrată ordinea de zi a ședinței ce trebuia să se desfășoare luni.

Președintele Consiliului Județean a decis în cursul zilei de luni amânarea ședinței, fără să ni se comunice motivul. Eu nu am făcut decât să transmit public decizia luată.”, a precizat Alexandru Potor pentru www.infoialomita.ro.

Potrivit ordinii de zi, în afara depunerii jurământului de către consilierii județeni supleanți ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Ialomița, precum și a stabilirii componenței comisiilor de specialitate pentru mandatul 2020 – 2024, trebuiau desemnați și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Ialomița.

Alegere care, cel mai probabil, nu se va produce nici la ședința de vineri, 18 decembrie (în cazul în care acesta va avea loc) din același motiv: Marian Pavel nu poate vota secret de la distanță.

Alegerea celor doi vicepreședinți este așteptată cu mare interes în contextul stabilirii celor doi viceprimari ai municipiului Slobozia.

Într-o ședință desfășurată vinerea trecută, PSD și PNL și-au fructificat avantajul numeric al consilierilor locali (9, respectiv 7) și i-au desemnat pe cele două funcții pe Gabriel Mușat (PSD) și Gigi Manea (PNL).

Rămași pe dinafară, cei din PRO România (5 consilieri municipali la Slobozia) au anunțat prin vocea liderului Marian Neacșu că vor ataca în instanță alegerea celor doi viceprimari.

Related posts