Administrație Favorite 

AMARA: Omul lui Victor Moraru din Consiliul Local Amara își caută în instanță funcția de viceprimar pierdută la vot

Daniel Ionuț Mihai, omul de casă al lui Victor Moraru, șeful Consiliului Județean, a deschis două procese împotriva Consiliului Local Amara.

Daniel Ionuț Mihai nu se împacă deloc cu ideea că nu mai este viceprimar al orașului Amara. Promisa funcție de primar începând din vara anului 2020 devine astfel o Fata Morgana.

Fostul viceprimar PSD și-a pierdut funcția în ședința lunii noiembrie a anului trecut. Atunci consilierii locali au decis să-l schimbe din funcție iar votul a fost zdrobitor: 10 voturi împotriva a doar 4.

În fapt, consilierii locali au avut de ales între Nicolae Țintă, consilier PNL, și Daniel Ionuț Mihai, consilier PSD.

Pentru că la momentul votului nici măcar colegii din PSD nu au găsit de cuviință să-l propună în continuare, Daniel Ionuț Mihai s-a auto-propus pentru funcția de primar. Fără succes.

Două procese împotriva Consiliului Local Amara

Supărat că a fost lăsat fără obiectul muncii, cel care deja se comporta ca un primar în instituție a atacat in instanță înlocuirea sa din funcție.

Primul proces s-a deschis după ce Daniel Ionuț Mihai a chemat în judecată Consiliul Local Amara și a cerut anularea Hotărârii de schimbare din funcția de primar.

La începutul anului, consilierul local PSD, probabil sfătuit de protectorii săi, a chemat din nou Consiliul Local Amara în judecată, de data aceasta solicitând suspendarea executării Hotărârii nr. 155 din 28.11.2019.

Ce s-a schimbat între cele două solicitări? Instituția Prefectului Ialomița, sub conducerea noului prefect Tonița Manea, a dat avizul de legalitate pentru Hotărârea de eliberare din funcție a viceprimarului orașului Amara.

Avizul de legalitate a fost emis în 20 decembrie 2019, la trei săptămâni de la ședința de Consiliu Local Amara și la zece zile de la ieșirea la pensie a fostului prefect Gigi Petre.

Ca răspuns la cele două chemări în judecată, Consiliul Local Amara solicită acum conexarea celor două cauze și respingerea ca nefondate a solicitărilor lui Daniel Mihai Ionuț.

Argumentele juridice sunt foarte greu de ignorat de instanță și, cel mai probabil, demersul lui Daniel Mihai Ionuț nu va mai schimba în vreun fel actuala structură de conducere a Primăriei Amara.

Daniel Ionuț Mihai are o mare calitate, este fratele protejatei lui Victor Moraru!

Daniel Ionuț Mihai s-a trezit viceprimar al orașului Amara după ce fostul viceprimar Gheorghe Soholodeanu a decedat.

Victor Moraru, fost primar al orașului și actual președinte al Consiliului Județean Ialomița, i-a obligat atunci pe consilierii PSD să-l susțină pe Daniel Ionuț Mihai deși acesta nu era agreat de primarul Ion Măiță.

Ședința de alegere a viceprimarului a fost precedată de o întâlnire a lui Moraru cu aleșii locali din Amara iar votul avea să fie o simplă formalitate.

Șeful organizației PSD Amara reușea astfel să-și bage un om de casă în coasta primarului Ion Măiță.

Răspuns la faptul că de la preluarea mandatului Măiță se încăpățânează să nu danseze după cum îi cântă Victor Moraru.

Daniel Ionuț Mihai este omul din fruntea societății Amara Business Grup, în fapt o căpușă care suge de la bugetul local inventată de Victor Moraru pe vremea când era primar.

Principala calitate a lui Daniel Ionuț Mihai este gradul de rudenie (frate) cu deja celebra Larisa Mihai. Aceasta a stat sub Victor Moraru ca administrator public la Amara dar și la Consiliul Județean Ialomița.

Aici avea să fie adusă pe un post inventat de Victor Moraru și unsă în urma unui concurs la care a candidat singură după ce ideea de a o pune primar la Amara în locul lui Ion Măiță nu s-a bucurat de susținerea organizației locale PSD.

Pentru serviciile prestate Victor Moraru i-a stabilit un salariu de lux care a ajuns în acest moment la valoarea de 19.690 lei/lună.

Related posts